En god økonomi er enklere når du bruker riktig bank for investeringer og lån, ikke betaler for mye for dagligdagse tjenester, utnytter kredittkort for å få cashback og gjerne budsjetterer for å holde oversikten.

På denne siden har jeg listet opp noen tjenester jeg bruker eller anbefaler.

Noen av linkene her er affiliatelinker. Det vil si at hvis du kjøper, eller blir kunde, får jeg en provisjon. Denne provisjonen gjør at bloggen er tilnærmet reklamefri og utgjør ingen ekstra kostnad for deg.


Investering

Kron

Kron Indeks gir deg globale indeksfond, med en bedre diversifisering enn KLP AksjeVerden til en billigere penge. Du kan også investere i temaer som Miljø og Teknologi. I tillegg får du en god brukeropplevelse, det er raskt å komme i gang og mobilappen deres er blant de beste på markedet. Og hvis du skulle ønske det får du også finansiell rådgivning. Jeg er selv kunde hos Kron, og jeg har flyttet en del av porteføljen min inn i Kron Billigst.

Les testen min av Kron her: Hvem er best? Spareroboten til Kron, Nordnet eller Sbanken?

Nordnet

Jeg har brukt Nordnet i mange år fordi de har det beste fondsutvalget, billig kurtasje, god kundeservice og en god brukeropplevelse. I tillegg har de Pengepodden, Shareville, er tilgjengelige i sosiale medier og snakker småsparernes saker i media.

Krypto hos MiraiEx

Jeg ønsker å ha noe krypto i tilfelle det eksploderer på oppsiden og jeg mener sjansen er større enn noensinne nå på grunn av korona og uendelig pengetrykking. Nå finnes det også norske, trygge børser å handle kryptovaluta hos. MiraiEx er godkjent av Finanstilsynet og registrerer du deg under kan du få opp til 200 kroner i bonus i kryptovaluta (40 kroner i bitcoin ved registrering, resten basert på handlinger som innskudd, kjøp og lignende). For full transparens mottar jeg 100 kroner i bitcoin samt 20 prosent av kommisjonen (0,1 prosent) hvis du bruker lenken under.

Crowdfunding med Kameo

Kameo lar deg investere i bedrifts- og eiendomslån med sikkerhet. Som investor får du muligheten til å bidra til vekst og jobbskaping, samtidig som du går en forventet avkastning på 5-15 prosent. Jeg har selv brukt Kameo med hell, men samtidig har jeg ikke penger hos noen crowdfundingplattform nå. Hvis du er interessert i et dypdykk i Kameo har jeg skrevet det her.

Utleiebolig

10 MILL, 10 ÅR! Jeg kan lite om utleie, men jeg vet at mange av mine lesere er interesserte. Paret som går under pseudonymet Hobbyinvestor kunne også ingenting om utleie i 2014. Seks år senere har de 700.000 i leieinntekter. De leier ut fire enheter og har en portefølje verdt 18 millioner kroner. Denne boka gir deg oppskriften.


Tjenester for å spare penger

Ikke betal for mye hvis du ikke må.

Lunar

Bank skal ikke være vanskelig. Lunar er en gratis banking-app som gjør økonomi lettfattelig med full oversikt over egne utgifter, budsjett-verktøy og sparemål.

Finansportalen

Finansportalen er en fantastisk tjeneste. Det er en egen avdeling av Forbrukerrådet med en mengde forskjellige prissammenligninger om alt fra boliglån, billån, aksjefond og pensjonssparing.

Elskling.no

Elskling.no sammenligner prisen fra alle strømleverandører i Norge for deg. Bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt slik at du kan bruke mer penger på det som faktisk betyr noe.

Tjenestetorget

700.000 privatpersoner har innhentet tilbud på produkter og tjenester via Tjenestetorget. Via Tjenestetorget kan du få gratis og uforpliktende tilbud som kan spare deg for mye penger på en rekke ulike tjenester.


Produkter


Nomatic

Dette er en lommebok du blir glad i. Designmessig er Nomatic genial. Min veier 63 gram med fem kort og i bruk er den fenomenal. Hvis du sjelden har kontanter og bruker maks seks kort så er det ingen grunn til å ikke kjøpe en Nomatic lommebok.

YNAB

Å benytte You Need A Budget har vært en av de avgjørelsene om min personlige økonomi som har gitt meg størst gevinst. Spareraten gikk i taket samtidig som at budsjettering muliggjør økonomisk prioritering.


Kort

Cashbacks på kredittkort er gratis penger hvis du betaler ned hele gjelden hver måned og ikke øker forbruket fordi du har cashback. Jeg vil aldri anbefale kredittkort hvis du bruker det som en bufferkonto og ikke har penger i bakhånd for uforutsette utgifter. Klarer du å håndtere forbruket er dette noe av det beste på markedet.

Komplett Bank

Det perfekte kortet for internetthandel. Jeg handler mest på internett og derfor er dette mitt favorittkredittkort. En prosent på alle kjøp. To prosent på internett og fire prosent på Komplett.no.

Eksempel ved utsatt betaling:
Effektiv rente 24,20%, 15.000 kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr.

Revolut

Revolut er en no-brainer for reising på grunn av kostnadsfrie kontantuttak i utlandet og ingen valutagebyr tilbyr Revolut. Etterhvert blir det også mulig med gratis kurtasje for aksjehandel i aksjer og ETF’er. Alt du trenger er et gratis Revolut-kort.


Mine banker

Sbanken

Bankopplevelsen skal være smidig og uten problemer. Nettbanken skal være rask og godt designet. Kundeservicen skal være god. Sbanken har alt det. I tillegg er de langt fremme på det teknologiske med gode fondsløsninger, og de har også åpnet for å se kontoer fra andre banker.

Nybygger.no

Vi har boliglånet hos nybygger.no som eies av Sparebanken Øst. Rammelån på 1,10 prosent kan ikke slås er det billigste boliglånet du kan få.


Tjenester jeg elsker

Budsjettering er for prioritering. Dette er tjenester jeg elsker og bruker selv om det kan oppfattes som luksus.

Kaffebox

Jeg er en kaffenerd. Jeg håndbrygger egen kaffe og bønnene får jeg i posten hver måned via Kaffebox. Hver måned sender de ut nye bønner fra kaffebrennerier rundt omkring i Skandinavia.

Kokkeløren

Vi har brukt Kokkeløren ukentlig siden høsten 2016. Det gjør hverdagen enklere samtidig som at vi spiser kvalitetsmiddager tre hverdager i uken. Kokkeløren leverer (kun i Oslo, Akershus og Bergen) en matkasse med gode, økologiske råvarer fra småskalaprodusenter med gjennomtenkte oppskrifter. Alt som tar tid er gjort for deg. Les også min anbefaling av Kokkeløren her: 12 grunner til å ha matkasse og hvilken jeg anbefaler.