Produkter og tjenester for en bedre økonomi

En god økonomi er enklere når du bruker riktig bank for investeringer og lån, ikke betaler for mye for dagligdagse tjenester, utnytter kredittkort for å få cashback og gjerne budsjetterer for å holde oversikten.

På denne siden har jeg listet opp noen tjenester jeg bruker eller anbefaler.

Noen av linkene her er affiliatelinker. Det vil si at hvis du kjøper, eller blir kunde, får jeg en provisjon. Denne provisjonen gjør at bloggen er tilnærmet reklamefri og utgjør ingen ekstra kostnad for deg.


Sparing

Jeg bruker Airtable til min egen matdatabase der jeg har oversikt over oppskrifter, ukemenyer og handlelister. Her har jeg automatisert lagingen av handlelisten slik at jeg velger menyen jeg vil ha og får automatisk opp handleliste som er sortert etter hvor varene er i butikken. Det sparer meg for vanvittig med tid (både i planlegging og på handleturen), og med ukehandling sparer jeg i tillegg et par tusen kroner i måneden sammenlignet med før. Nå har jeg laget et opplegg for å dele matdatabasen med andre. For mer informasjon les innlegget Spar tid og penger med Airtable. For å kjøpe bli medlem:


Investering

Kron for indeksfond

Der andre banker gir deg formidlingsgebyrer og plattformavgifter for å kjøpe indeksfond gir Kron deg globale indeksfond til samme lave pris som vi alle er vant til. Nå har Kron åpnet et nytt fondsmarked med 500 fond og er du utelukkende fondssparer bør Kron være det naturlige valget. I tillegg til lave priser får du en god brukeropplevelse, det er raskt å komme i gang og mobilappen deres er blant de beste på markedet.

Lenken under gir både meg og deg 200 kroner til å investere hos Kron.

Les testen min av Kron her: Hvem er best? Spareroboten til Kron, Nordnet eller Sbanken?

Nordnet for aktive fond og ETFer

Jeg har brukt Nordnet i mange år fordi de har det beste fondsutvalget, billig kurtasje, god kundeservice og en god brukeropplevelse. I tillegg har de Pengepodden, er tilgjengelige i sosiale medier og snakker småsparernes saker i media.

Krypto hos Firi

Jeg ønsket å ha noe krypto i tilfelle det eksploderte på oppsiden på grunn av korona og uendelig pengetrykking. Nå derimot er jeg mer skeptisk. Jeg ville vært forsiktig og historien med Luna viser hvorfor. Er du uansett interessert i krypto er norske Firi børsen jeg bruker. Fordi det er enkelt å sette inn penger (det tar minutter med Vipps), det er enkelt og brukervennlig å handle, uttak går raskt (både til bank og til andre børser), de gir deg riktig utfylling for skattemeldingen og du kan nå også opprette spareavtale.

Crowdfunding med Kameo

Kameo lar deg investere i bedrifts- og eiendomslån med sikkerhet. Som investor får du muligheten til å bidra til vekst og jobbskaping, samtidig som du går en forventet avkastning på 5-15 prosent. Jeg har selv brukt Kameo med hell, men samtidig har jeg ikke penger hos noen crowdfundingplattform nå. Hvis du er interessert i et dypdykk i Kameo har jeg skrevet det her.

Utleiebolig

10 MILL, 10 ÅR! Jeg kan lite om utleie, men jeg vet at mange av mine lesere er interesserte. Paret som går under pseudonymet Hobbyinvestor kunne også ingenting om utleie i 2014. Seks år senere har de 700.000 i leieinntekter. De leier ut fire enheter og har en portefølje verdt 18 millioner kroner. Denne boka gir deg oppskriften.


Banker

Det er mye penger å spare på boliglån. Spesielt hvis du ikke er gullkunde.

Bulder Bank

Endelig en bank som justerer boliglånsrenten ned automatisk når du betaler inn lånet ditt og ikke bare opp. Endelig en bank som ikke behandler kunder forskjellig basert på hvor mye de har i inntekt. Endelig en bank som designer en skikkelig god mobilapp. Det er mye å like ved Bulder Bank, men det er boliglånet du bør flytte dit for. Siden Bulder Bank er eid av Sparebanken Vest får du også utbytte fra Sparebanken Vest direkte på Bulder Bank-kontoen som kan utgjøre opp mot 0,1 prosent lavere rente i året enn oppgitt. Bulder er et friskt pust og hvis du flytter boliglånet ditt dit via lenken under får vi begge 500 kroner.


Tjenester for å spare penger

Ikke betal for mye hvis du ikke må.

Finansportalen

Finansportalen er en fantastisk tjeneste. Det er en egen avdeling av Forbrukerrådet med en mengde forskjellige prissammenligninger om alt fra boliglån, billån, aksjefond og pensjonssparing.


Kort

Cashbacks på kredittkort er gratis penger hvis du betaler ned hele gjelden hver måned og ikke øker forbruket fordi du har cashback. Jeg vil aldri anbefale kredittkort hvis du bruker det som en bufferkonto og ikke har penger i bakhånd for uforutsette utgifter. Klarer du å håndtere forbruket er dette noe av det beste på markedet.

Morrow Bank

Kredittkortet fra Morrow Bank (tidligere Komplett Bank) er det perfekte kortet for internetthandel. Jeg handler mest på internett og derfor er dette mitt favorittkredittkort. En prosent på alle kjøp. To prosent på internett og fire prosent på Komplett.no.

Eksempel ved utsatt betaling:
Effektiv rente 24,20%, 15.000 kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr.

Revolut

Revolut er en no-brainer for reising på grunn av kostnadsfrie kontantuttak i utlandet og ingen valutagebyr tilbyr Revolut.


Tjenester jeg elsker

Budsjettering er for prioritering. Dette er tjenester jeg elsker og bruker selv om det kan oppfattes som luksus.

Kaffebox

Jeg er en kaffenerd. Jeg håndbrygger egen kaffe og bønnene får jeg i posten hver måned via Kaffebox. Hver måned sender de ut nye bønner fra kaffebrennerier rundt omkring i Skandinavia.

Kokkeløren

Vi har brukt Kokkeløren ukentlig siden høsten 2016. Det gjør hverdagen enklere samtidig som at vi spiser kvalitetsmiddager tre hverdager i uken. Kokkeløren leverer (kun i Oslo, Akershus og Bergen) en matkasse med gode, økologiske råvarer fra småskalaprodusenter med gjennomtenkte oppskrifter. Alt som tar tid er gjort for deg. Les også min anbefaling av Kokkeløren her: 12 grunner til å ha matkasse og hvilken jeg anbefaler.


Produkter


Nomatic

Dette er en lommebok du blir glad i. Designmessig er Nomatic genial. Min veier 63 gram med fem kort og i bruk er den fenomenal. Hvis du sjelden har kontanter og bruker maks seks kort så er det ingen grunn til å ikke kjøpe en Nomatic lommebok.

YNAB

Å benytte You Need A Budget har vært en av de avgjørelsene om min personlige økonomi som har gitt meg størst gevinst. Spareraten gikk i taket samtidig som at budsjettering muliggjør økonomisk prioritering.

Sparing og investering forklart

Bli med 8500+ andre som ser forbi markedsføringen til bankene og får den informasjonen de trenger.

Herlig! Du er nå medlem.

Velkommen tilbake! Du er nå innlogget.

Herlig! Du har nå meldt deg inn på Eivind Berg.

Herlig! Sjekk eposten din for å logge inn.

Betalingsinformasjonen din ble oppdatert.

Obs! Betalingsinformasjonen ble ikke oppdatert.