Blogg om personlig økonomi som skal skrive om hvordan spare penger, investere penger, betjene gjeld og lignende.

Produkter og tjenester
for en bedre personlig økonomi

En god økonomi er enklere når du bruker riktig bank for investeringer og lån, ikke betaler for mye for dagligdagse tjenester, bruker kredittkort til din. På denne siden har jeg listet opp noen tjenester jeg bruker eller anbefaler. 

Noen av linkene her er affiliatelinker. Det vil si at hvis du kjøper, eller blir kunde, får jeg en provisjon. Denne provisjonen gjør at bloggen er tilnærmet reklamefri og utgjør ingen ekstra kostnad for deg.

 
 

Investering

Kron Indeks

Hos Kron får du markedets billigste pakkeløsning av indeksfond. De er en sparerådgiver som er perfekt for deg som ønsker å investere globalt og billig uten kompleksitet.

Kron Indeks gir deg globale indeksfond, med en bedre diversifisering enn KLP AksjeVerden til en billigere penge. Du kan også investere i temaer som Miljø og Teknologi. I tillegg får du en god brukeropplevelse, det er raskt å komme i gang og mobilappen deres er blant de beste på markedet. Og hvis du skulle ønske det får du også finansiell rådgivning.

Jeg er selv kunde hos Kron, og jeg har flyttet en del av porteføljen min inn i Kron Billigst.

Les testen min av Kron her: Hvem er best? Spareroboten til Kron, Nordnet eller Sbanken?

 

Nordnet

Jeg har brukt Nordnet i mange år fordi de har det beste fondsutvalget, billig kurtasje, god kundeservice og en god brukeropplevelse. I tillegg har de Pengepodden, Shareville, er tilgjengelige i sosiale medier og snakker småsparernes saker i media. 

Produkter

Nomatic

EN LOMMEBOK DU BLIR GLAD I
Designmessig er Nomatic en genial lommebok. Min veier 63 gram med fem kort og i bruk er den fenomenal. Hvis du sjelden har kontanter og bruker maks seks kort så er det ingen grunn til å ikke kjøpe en Nomatic lommebok. 

 

YNAB

BEST FOR BUDSJETTERING 
Å benytte You Need A Budget har vært en av de avgjørelsene om min personlige økonomi som har gitt meg størst gevinst. Spareraten gikk i taket samtidig som at budsjettering muliggjør økonomisk prioritering.

Tjenester for å spare penger

Ikke betal for mye hvis du ikke må.

Finansportalen

SAMMENLIGN PRISER
Finansportalen er en fantastisk tjeneste. Det er en egen avdeling av Forbrukerrådet med en mengde forskjellige prissammenligninger om alt fra boliglån, billån, aksjefond og pensjonssparing.

 

Elskling.no

SPAR PENGER PÅ STRØM
Elskling.no sammenligner prisen fra alle strømleverandører i Norge for deg. Bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt slik at du kan bruke mer penger på det som faktisk betyr noe. 

 

Tjenestetorget

SPAR PENGER PÅ FORSIKRING OG MOBILABONNEMENT
700.000 privatpersoner har innhentet tilbud på produkter og tjenester via Tjenestetorget. Via Tjenestetorget kan du få gratis og uforpliktende tilbud som kan spare deg for mye penger på en rekke ulike tjenester. 

 
 

Kredittkort

Cashbacks på kredittkort er gratis penger hvis du betaler ned hele gjelden hver måned og ikke øker forbruket fordi du har cashback. Jeg vil aldri anbefale kredittkort hvis du bruker det som en bufferkonto og ikke har penger i bakhånd for uforutsette utgifter. Klarer du å håndtere forbruket er dette et par av de beste kredittkortene på markedet. 

 

Komplett Bank

PERFEKT FOR INTERNETTHANDEL
Jeg handler mest på internett og derfor er dette mitt favorittkredittkort. En prosent på alle kjøp. To prosent på internett og fire prosent på Komplett.no. 

Eksempel ved utsatt betaling:
Effektiv rente 24,20%, 15.000 kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr. 

 
 

De beste kalkulatorene

Lån

Den beste lånekalkulatoren har jeg funnet hos Penger.no. 

 

Sparing

Den beste sparekalkulatoren har jeg funnet hos Nordnet. 

 

Pensjon

Skagenfondene har den beste pensjonskalkulatoren.

 

Mine banker

Dette er bankene jeg bruker i dag.

 

Sbanken

BESTE HVERDAGSBANK
Bankopplevelsen skal være smidig og uten problemer. Nettbanken skal være rask og godt designet. Kundeservicen skal være god. Sbanken har alt det. I tillegg er de langt fremme på det teknologiske med gode fondsløsninger, og de har også åpnet for å se kontoer fra andre banker.

 

Bulder Bank

BILLIGSTE BOLIGLÅN
Hvis du vurderer å bytte boliglån er det billigste boliglånet på markedet (foruten spesielle ordninger) Bulder Bank. Vi har nå 2,22 prosent effektiv rente.

 

Tjenester jeg elsker

Budsjettering er for prioritering. Dette er tjenester jeg elsker og bruker selv om det kan oppfattes som luksus.

 

Kaffebox

KAFFE SOM PÅ KAFFEBAR
Jeg er en kaffenerd. Jeg håndbrygger egen kaffe og bønnene får jeg i posten hver måned via Kaffebox. Hver måned sender de ut nye bønner fra kaffebrennerier rundt omkring i Skandinavia.

 

Kokkeløren

DEN BESTE MATKASSEN
Kombinasjonen av å være matglad og samtidig ha en hektisk hverdag. Kokkeløren leverer (kun i Oslo og Bærum) en matkasse med gode, økologiske råvarer fra småskalaprodusenter med gjennomtenkte oppskrifter. Alt som tar tid er gjort for deg.

 

Appsumo

APPER FOR ENTREPRENØRER
Appsumo er en fantastisk tjeneste som gir knallgode tilbud på én utvalgt app i uken.

 

Denne siden er bygd med

Squarespace

For å bygge pene nettsider raskt og effektivt.

Convertkit

Den beste løsningen for epostmarkedsføring.

Mangools

Keyword research og SEO.

 

Shortpixel

Komprimering av bilder.  

GetStencil

Bilder og bildemanipulering.

Unsplash

Gratis høykvalitetsbilder.  

 

Bear

Markdown-editor.  

Todoist

Den beste todoliste-appen.

Google Mail

Det er ihvertfall ikke Outlook.